Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество19 Августа 2022, 11:47

Джессі Айзенберг зніме кіно про двох братів, що дізнаються про історію Голокосту своєї бабусі

Джессі Айзенберг
Джессі Айзенберг / Фото pagesix.com

Новий режисерський проєкт Джессі Айзенберга розповідає про двох двоюрідних братів, які подорожують до Польщі та дізнаються про історію Голокосту своєї бабусі.

Зйомки фільму «Справжній біль», у якому зіграють Айзенберг і Кіран Калкін (брат Маколея Калкіна), розпочнуться у березні у Варшаві.

Згідно з описом фільму, після смерті їхньої бабусі герої Айзенберга та Калкіна намагаються дізнатися про її минуле, і їхня подорож — яка передбачає приєднання до екскурсії на тему Голокосту — піднімає питання про біль і травму в сучасному контексті.

Я намагаюся поставити запитання, чи актуальний сучасний біль на тлі реальної історичної травми.

Джессі Айзенберг

Айзенберг, який займається написанням драматургії та іншою театральною роботою після своєї найвідомішої ролі Марка Цукерберга в хіті 2010 року «Соціальна мережа», досліджував теми Голокосту та те, як це пов’язано з його сучасним досвідом.

У виставі 2013 року «Ревізіоніст», яку він написав і зіграв у небродвейській виставі, Айзенберг зіграв письменника-фантаста, який їде до Польщі, щоб знайти тихе місце, аби завершити редагування рукопису. Він залишається з 75-річною двоюрідною сестрою, яка розповідає про травму, яку вона зазнала під час Голокосту та сталінського режиму після війни.

П’єса заснована на реальних подіях, які Айзенберг записав після зістрічі із родичем у Польщі. Художній керівник вистави сказав, що Айзенбергу було цікаво дослідити, як молоді люди сьогодні «цікавляться Голокостом, але не усвідомлюють його глибини».

У біографічній драмі 2020 року «Опір» Айзенберг зіграв відомого французько-єврейського міма Марселя Марсо, який воював у Французькому Опорі під час Другої світової війни.

Про головних героїв фільму «Справжній біль» Айзенберг сказав:

У них кумедні, напружені стосунки. Це гірко-солодка історія, оскільки ми усвідомлюємо, що, можливо ми не так пов’язані одне з одним, як на тлі цієї неймовірно драматичної історії.

Джессі Айзенберг

До речі, Джессі Айзенберг веде коріння своєї єврейської родини з Польщі та України.

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать