Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество28 Июля 2022, 15:38

Діти-репатріанти в Ізраїлі щодня моляться про закінчення війни в Україні в літньому таборі

летний лагерь, хабад, израиль, украина
Фото vesty.co.il

Відділення «ХАБАД ба-алія», молодіжне крило об'єднання ХАБАД в Ізраїлі, відкрило літній табір для дітей та підлітків, які репатріювалися з України у зв'язку з війною.

Про це повідомляють ізраїльські «Вісті».

У таборі дві зміни — для дівчаток та хлопчиків, у кожній по 200 дітей.

Табір організований у молодіжному селі Кфар-Хасідім, у спеціально орендованих для цієї мети приміщеннях.

Для керівництва діяльністю табору залучено інструкторів, психологів та вихователів, які неодноразово проводили єврейські літні табори в Україні, знають російську та українську мови.

Діти проведуть у таборі 2 тижні. Для них організовані розваги, пізнавальні заходи, а також до програми входить вивчення ізраїльських традицій та єврейських цінностей.

Діти із захопленням сприйняли можливість поринути у теплу та дружню атмосферу табору, відволіктися від важких переживань. Тут є дітлахи, які до війни разом навчалися у школах в Україні — і тепер вони зустрілися та змогли заново відновити дружбу.

Щодня учасники табору проводять спільну молитву про якнайшвидше закінчення війни.

Вихователі розповідають, що багато дітей дуже сумують за батьками, що залишилися в Україні, за домівкою, яку довелося поспішно залишити через війну, і мріють повернутися до звичного життя.

Є тут і діти-репатріанти з Росії, причому між учасниками не виникає конфліктів, зокрема, під час молитви про закінчення війни.

За словами організаторів, у таборі однаково тепло приймають як дітей, які прибули з дитячих будинків, так і дітлахів із заможних сімей, які в минулому робили щедрі пожертвування єврейській громаді.

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать