Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество02 Августа 2022, 12:08

ЄКЦ Solomonika допоміг евакуюватися понад 2000 людям, 300 з них — з обмеженими можливостями

евакуація україна
Фото Facebook: Єврейський культурний центр "Solomonika" за підтримки JDC

За 150 днів війни Єврейсьий культурний центр Solomonika у Дніпрі зміг допомогти з евакуацією понад 2000 людям до кордонів інших країн, з яких 591 дитина.

Нині вони перебувають у Польщі, Румунії, Ізраїлі та інших країнах. Усі дісталися у безпечне місце подалі від вибухів та сирен і чекають, коли можна буде повернутися додому.

Також за останні 5 місяців понад 300 осіб з обмеженими можливостями отримали різноманітну допомогу від центру: інвалідні візки, ліки, а також були евакуйовані нашим транспортом з гарячих точок.

Крім того, ЄКЦ Solomonika активно допомагає дітям: понад 100 тисяч гривень витрачено на шунти для того, щоб діти з гідроцефалією прожили гідне життя, а також постійно допомагає дитячому будинку сімейного типу продуктами харчування, речами, засобами особистої гігієни, іграшками тощо.

За 150 днів війни понад 50 породіль отримали від ЄКЦ допомогу у вигляді памперсів, ліків, дитячого харчування, пляшечок, колясок, ліжечок тощо.

До того ж, ЄКЦ зміг організувати 42 000 гарячих обідів у Харкові, завдяки чому щодня 350 осіб отримують гарячу їжу вже 4 місяці.

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать