Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество15 Августа 2022, 14:57

Ексдепутат Київради звинуватив євреїв у мінуванні Затоки й захопленні та геноциді України

Михайло Ковальчук
Михайло Ковальчук / Фото Facebook: Михайло Ковальчук

Ексдепутат Київської міської ради Михайло Ковальчук знову розповсюджує антисемітські теорії змови. Цього разу він звинуватив євреїв у мінуванні пляжу в Затоці: через детонацію мін вчора там загинули двоє людей.

На своїй сторінці у Facebook сьогодні, 15 серпня, Ковальчук заявив, що нібито через його візит до пляжів Одеси, який він із своїм приятелем-антисемітом Андрієм Рачком здійснив днями, «окупаційна міжнародна корпоративна банда створила провокацію, прецендент,  і зняла залякуюче безглузде відео».

Раніше JewishNews повідомляли, що Андрій Рачок повалив ханукію на Контрактовій площі у Києві, а також супроводжував спробу зламати Ханукальний свічник на Хрещатику. Потім він звинуватив СБУ у роботі на «Моссад» та уникнув покарання з боку правоохоронців.

Зараз Михайло Ковальчук заперечує офіційний військовий стан в Україні і звинувачує євреїв (називаючи їх юдеями та сіоністами) у людських жертвах, встановленні «нового світового безпорядку», спробах захоплення України та проведення геноциду українців:

Чисто юдівській тупий, примітивний на рівні розвитку інфузорії туфельки двіж для встановлення свого нового світового безпорядку.

Сіоністи смердючі вкрай розійшлися, поплутали всі берега.

Михайло Ковальчук

михайло ковальчук
Скриншот Facebook: Михайло Ковальчук

Нещодавно JewishNews повідомляли, що Об’єднана єврейська община України висвітлювала антисемітську поведінку Михайла Ковальчука, а також закликала правоохоронців до негайної реакції, однак станом на сьогодні ОЄОУ не отримала такої реакції.

Ці два випадки, а саме — висловлювання брехливих, нелюдських, демонізуючих чи стереотипних тверджень про євреїв, є проявами антисемітизму згідно із Законом «Про запобігання та протидію антисемітизму в Україні» та порушують статтю 161 КК України.

Подпишитесь на рассылку

Получайте самые важные еврейские новости каждую неделю