Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество09 Мая 2024, 19:22

Єврейська громада Дніпра провела молитву у День пам'яті та перемоги над нацизмом

молитва, єврейська громада, дніпро
Фото djc.com.ua

Єврейська громада Дніпра провела молитву на згадку про загиблих воїнів та безневинно вбитих жертв нацизму, а також за мир та за здоров'я наших захисників.

Про це Єврейська громада Дніпра повідомила на своєму сайті.

Молитва відбулася на честь Дня пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років, як частина міжконфесійної молитви на згадку про загиблих воїнів та безневинно вбитих жертв нацизму, а також за мир та за здоров'я українських захисників.

Рабин центральної синагоги «Золота Роза» Реувен Мільман прочитав поминальну молитву «Кадіш» та «Ель мале рахамім» — це молитва, яку вимовляє шаліах циббур (посланник громади) одразу після завершення читання хафтари у ранковій молитві.

У першій молитві згадали шість мільйонів невинних жертв Голокосту, друга була присвячена тим, хто зараз протистоїть злу та тероризму та бореться за мир.

Ініціативу Управління культури, туризму, національностей та релігій Дніпропетровської Обласної Державної Адміністрації Єврейська громада Дніпра підтримала повністю, як ніхто усвідомлюючи важливість збереження пам'яті про трагічні події.

Подпишитесь на рассылку

Получайте самые важные еврейские новости каждую неделю