Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество22 Ноября 2022, 19:31

Єврейська громада й народ Ізраїлю допомагає Херсону пережити наслідки російської окупації

херсон, гуманитарная помощь
Фото Моше Асман

Рабин Асман зустрівся з представниками влади на Херсонщині і пообіцяв відновлювати та допомагати громаді, яка перебувала під російською окупацією 8,5 місяців.

Дуже дякую всім нашим друзям, які прибули для того, щоб допомогти херсонцям!

Ми повинні розуміти, що ворог — це є терорист. Ці люди, виходячи, підірвали всю інфраструктуру. Вони знешкодили багато інфраструктурних об’єктів. На сьогоднішній день ми робимо все задля того, чтоб повернути житті. В місті продовжують знаходитися близько 75 тисяч людей. Ще близько такої ж кількості на інших територіях Херсонщини. Всі ці люди потребують зараз допомоги. На сьогоднішній день тут є гуманітарна криза.

Ярослав Янушевич

Голова Херсонської обласної державної адміністрації

Він також розповів, що багато комунальної техніки та комп’ютерної техніки для ЦНАПів було вивезено окупантами.

Ярослав Янушевич подякував єврейській громаді та народу Ізраїлю за ту допомогу, що вже надається і яка ще надаватиметься в майбутньому.

Після наради з керівництвом Херсона волонтери єврейської громади з Києва під керівництвом рабина Моше Реувена Асмана одразу розпочали масову роздачу їжі, одягу, медикаментів херсонцям, які, перебуваючи під окупацією, намагалися не брати «гуманітарку» від росіян.

херсон, гуманитарная помощь

Після цього рабин Асман опублікував відео завантаження вантажівки з новою гуманітарною допомогою Херсону, і буде ще як мінімум один. За словами рабина, не забувають вони й про інші міста і села.

Він подякував організації Frida Ukraine за допомогу у реалізації цієї місії.

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать