Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество04 Августа 2022, 16:57

Єврейська громада Запоріжжя допомагає тисячам жителів міста

єврейська громада, запоріжжя, гуманітарна допомога
Фото zoda.gov.ua

У рамках проєкту LifeChanger та за підтримки Комітету допомоги євреям України, у Запорізькій єврейській громаді 3-4 серпня проходить акція роздачі гуманітарної допомоги, зокрема, харчових наборів, ліків та засобів гігієни.

Про це сьогодні, 4 серпня, повідомив Департамент культури та інформаційної політики на сайті Запорізької ОДА.

єврейська громада, запоріжжя, гуманітарна допомога
Фото zoda.gov.ua

Під час зборів виступили представники єврейської громади та головний рабин Запорізького регіону Нохум Ерентрой.

Рабин заявив, що попри важкі обставини, життя триває, і саме в ці часи громада продовжує надавати матеріальну та духовну допомогу і підтримку.

Зараз багато хто виїхав, але ми все одно спостерігаємо велику активність членів громади. Величезна кількість людей звертаються до нас через соціальні мережі з найрізноманітніших питань. Ми намагаємося надавати не лише матеріальну допомогу, а також духовну підтримку. Адже людям потрібні консультації, спілкування, і ми раді, що ми маємо цю можливість їм допомогти. Вже кілька місяців функціонує кол-центр для консультації з медичних питань та надання ліків членам громади. Також кожен день ми збираємося, щоб помолитися за Україну, проводимо онлайн та офлайн програми.

Рабин Нохум Ерентрой

Що ж стосується подальшої діяльності Запорізької єврейської громади, рабин Ерентрой повідомив, що завершується будівництво нового єврейського центру, який необхідний для її розвитку. А з Б-жою милістю ближче до єврейських свят планується надання додаткової допомоги тим, хто її потребує.

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать