Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество04 Июня 2024, 17:56

Єврейська мати 11 дітей отримала премію престижну премію у науковій сфері в Ізраїлі

Хая Келлер
Хая Келлер / Фото ynetnews.com

Днями було вручено премію Кріла для перспективних молодих ізраїльських вчених. Однією з переможниць стала доктор Хая Келлер, дослідниця з Аріельського університету.

Дослідження доктора Келлер пов'язані з дискретною та обчислювальною геометрією. Її досягнення широкі і вражаючі, визнані в усьому світі. Її роботи надають математичні ідеї з галузі геометрії, які, серед іншого, допомагають знайти інженерні рішення прикладних проблем. Наприклад, її дослідження в області розподілу частот стільникових антен для використання на декількох частотах з оптимальним стільниковим прийомом в будь-якій точці. Інше дослідження доктора Келлер стосувалося визначення місцезнаходження пацієнтів з коронавірусом з використанням геометричних інструментів, забезпечуючи захист конфіденційності шляхом запобігання розкриттю особистої інформації.

Доктор Келлер була частиною міжнародної команди, якій вдалося знайти рішення «проблеми Рінгла» — математичного завдання в області розмальовки графів, яка не вирішувалася протягом 60 років.

І при цьому у цієї супер-жінки 11 дітей. Доктор Келлер зізнається, що працює в університеті в години, коли діти навчаються або навіть вночі. Що цікаво, чоловік доктор Хаї Келлер — професор Натан Келлер, відомий ізраїльський математик, вчений-комп'ютерник, який також свого часу отримав премію Кріла (у 2014 році).

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать