Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество21 Ноября 2022, 15:22

Єврейська спільнота зазнає нападів з усіх боків на тлі зростання антисемітизму — директор ФБР

Christopher Wray
Крістофер Рей / Фото cnbc.com

Директор ФБР заявив, що єврейська громада в США зазнає ударів з усіх боків і відчайдушно потребує подальшої підтримки з боку агентства на тлі очевидного зростання антисемітських атак.

У відповідь на запитання конгресмена США Джоша Готтхаймера щодо нещодавно зірваного нападу на синагоги в Нью-Джерсі директор ФБР Крістофер Рей (Christopher Wray) заявив, що бюро намагається вирішити цю проблему, поставивши загрозу антисемітизму до національного пріоритету.

Антисемітизм і насильство, яке з нього випливає, є постійним і наявним фактом.

Крістофер Рей

Він сказав, що приблизно 63% злочинів на ґрунті релігійної ненависті були вмотивовані антисемітизмом, і це спрямовано проти групи, яка становить близько 2,4% населення США.

Ця спільнота заслуговує і відчайдушно потребує нашої підтримки, оскільки вона отримує удари з усіх боків.

Крістофер Рей

Рей сказав, що загрози злочинів на ґрунті ненависті та внутрішнього тероризму, пов’язаного з антисемітизмом, переведено в пріоритет національної загрози.

Він додав, що ФБР також активно працювало, перешкоджаючи запланованому злочину на ґрунті ненависті проти синагоги в Колорадо. Відзначаючи зірваний напад у Нью-Джерсі, Рей сказав, що радий, що їм вдалося заарештувати зловмисника.

Подпишитесь на рассылку

Получайте самые важные еврейские новости каждую неделю