Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество03 Августа 2023, 14:25

Єврейський музей Лондона закрився через брак фінансування

Єврейський музей Лондона
Єврейський музей Лондона / Фото timeout.com

Єдиний музей британської столиці, присвячений юдаїзму, закрився після 13 років роботи.

Єврейському музею Лондона, розташованому у Камдені, довелося закритися через втрату доходів через пандемію та значне зниження кількості відвідувачів.

До цих причин додалися зростаючі рахунки за електроенергію та зниження пожертв від меценатів. У результаті фінансові причини зробили підтримку будівлі в робочому стані надто дорогою.

Адміністрація музею сподівається заново розгорнути постійну експозицію у новій будівлі протягом п'яти років, до цього моменту музей перейде в онлайн-режим.

Голова опікунської ради музею в Камдені Нік Вінер закликав єврейську громаду надавати більше підтримки збереженню культурної спадщини.

У музеї в таунхаусі у георгіанському стилі представлена ​​національна колекція юдаїки Великобританії, а також колекції Єврейського військового музею, Об'єднаної синагоги та Єврейського історичного товариства Англії. Його колекція із понад 40 000 предметів буде відправлена ​​на зберігання, поки музей шукає нову постійну резиденцію.

Музей у Камдені протягом багатьох років був однією з важливих єврейських визначних пам'яток Лондона. Тут можна було побачити мікву 13-го століття, реконструкцію вулиці єврейського Іст-Енду, свідчення тих, хто пережив Голокост, ковчег венеціанської синагоги 17-го століття та багато іншого.

Подпишитесь на рассылку

Получайте самые важные еврейские новости каждую неделю