Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество04 Августа 2022, 11:54

Єврейські федерації Північної Америки надаватимуть гранти для підтримки біженців з України

ukrainian refugees usa
Ілюстраційне фото realinstitutoelcano.org

Єврейські федерації Північної Америки (JFNA) оголосили про початок Ініціативи надання грантів на переселення в Україну для підтримки біженців, які шукають безпеки в Сполучених Штатах. Нове фінансування є доповненням до понад 70 мільйонів доларів, які JFNA вже пообіцяла передати на допомогу з переселенням біженців за кордон через війну.

Єврейський народ був біженцем у багатьох країнах, але ми були благословенні свободою та захистом у Сполучених Штатах. Підтримка біженців і вразливих верств населення є єврейською цінністю, і ми вважаємо своїм обов’язком і привілеєм простягнути руку нашим сусідам, які потребують допомоги, незалежно від їхньої віри чи походження.

Ерік Фінгерхут

Президент і генеральний директор JFNA

У рамках цієї ініціативи JFNA надасть відповідні гранти місцевим єврейським федераціям по всій країні для розвитку потенціалу соціальних організацій для підтримки переміщених українців у їхніх громадах. Кошти допоможуть підтримати створення гуртків волонтерів, модель переселення, за якою місцеві агентства співпрацюють з волонтерами, щоб допомогти біженцю чи сім’ї знайти місце в їхній новій громаді. Волонтери можуть допомогти біженцям у пошуку та облаштуванні житла, пошуку роботи, записі дітей до школи, мовній допомозі та допомозі з оформленням документів та отриманням пільг, а також грошовою допомогою та додатковими формами підтримки.

Перші гранти на загальну суму півмільйона доларів будуть виділені 10 федераціям, а відповідні кошти нададуть група філантропів на чолі з Фондом Шапіро та Об’єднаними єврейськими філантропіями, єврейською федерацією Бостона.

Перші шість асигнувань вже надано Єврейській федерації Буффало в Нью-Йорку; Вестчестерська єврейська коаліція за імміграцію у партнерстві з UJA-Федерацією Нью-Йорка; UJA-JCC Greenwich в Коннектикуті; Єврейська федерація Делаверу; Єврейська федерація Великої Атланти; і Єврейська федерація Великого Маямі. Наступні чотири гранти будуть надані найближчими тижнями.

Очікується, що Сполучені Штати приймуть 180 тисяч біженців з України, у тому числі тих, хто тимчасово перебував у країні до початку війни в лютому.

Раніше цього року Єврейські федерації Північної Америки співпрацювали з Фондом Шапіро, щоб допомогти громадам у їхніх зусиллях переселити афганських біженців, ґрунтуючись на тій самій моделі волонтерських кіл. Ініціатива підтримала переселення афганців у 15 громадах у 12 штатах.

Подпишитесь на рассылку

Получайте самые важные еврейские новости каждую неделю