Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество28 Июля 2022, 17:31

ФРН виплатить компенсацію сім'ям жертв теракту проти ізраїльських спортсменів у Мюнхені

теракт під час Олімпійських ігор у Мюнхені 1972 року
Маркус Зедер, міністр-президент Баварії, кладе вінок під час церемонії вшанування 50-ї річниці літніх Олімпійських ігор 1972 року на меморіальному місці вбивства / Фото nordot.app

Уряд Німеччини оголосив про плани запропонувати компенсацію сім'ям жертв теракту під час Олімпійських ігор у Мюнхені 1972 року.

Речник Міністерства внутрішніх справ підтвердив повідомлення ЗМІ про те, що така пропозиція готується, додавши, що ведуться приватні переговори з представниками сімей загиблих.

5 вересня виповнюється 50 років з дня різанини, під час якої палестинські терористи вбили 10 ізраїльських спортсменів і тренерів, а також одного офіцера німецької поліції.

Незабаром після нападу уряд Німеччини виплатив жертвам 4,19 мільйона марок (приблизно 2 мільйони доларів).

В 1994 році сім'ї жертв безуспішно подали позов до уряду Німеччини на значно вищу суму, посилаючись на величезні помилки поліції.

Ще 3 мільйони євро (близько 3 мільйонів доларів) було виплачено загиблим у 2002 році як гуманітарний жест, враховуючи особливі відносини Німеччини з Ізраїлем.

Окрім виплати компенсацій, МВС оголосило про створення комісії з німецьких та ізраїльських істориків для вивчення та переоцінки подій 1972 року.

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать