Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество01 Августа 2022, 12:58

Годинник Гітлера продали за більш ніж 1,1 млн дол на аукціоні в США

Годинник Гітлера
Годинник Гітлера / Фото news.sky.com

Аксесуар, що ймовірно належав лідеру німецьких нацистів, пішов з молотка за мільйон доларів.

Наручний годинник, який, як кажуть, свого часу належав Адольфу Гітлеру, продано в четвер, 28 липня, на торгах в аукціонному будинку Alexander Historical Auctions у штаті Меріленд (США), за більш ніж 1,1 млн доларів (1 08 мільйона євро, близько 43,5 мільйонів гривень).

На золотому корпусі виробу вигравірувано: орел, свастика та ініціали лідера німецьких нацистів. Сума, за яку лот пішов з молотка, виявилася значно нижчою за його стартову ціну: за аксесуар розраховували виручити від 2 до 4 млн доларів.

На аукціоні було продано й низку інших артефактів нацистської епохи. За імперського орла, який, ймовірно, перебував у рейхсканцелярії в Берліні, було заплачено 200 000 доларів.

Бронзовий бювар, на якому Гітлер, як стверджується, підписав Мюнхенську угоду 1938 про приєднання прикордонних територій Чехословаччини, населених німцями, до нацистської Німеччини, придбано за 290 000 доларів.

Згідно з даними аукціонного будинку, золотий годинник, що пішов з молотка, був подарований Гітлеру в 1933 році членами НСДАП. Вони були виявлені 4 травня 1945 року — через чотири дні після самогубства Гітлера в Берліні — французьким солдатом у колишній альпійській резиденції Гітлера в Берхтесгадені.

Стверджується, що годинник перебував у володінні сім'ї солдата протягом десятиліть.

Раніше JewishNews повідомляли, що Європейська єврейська асоціація засудила цей аукціон за відвищення інтересу до нацистської ідеології та закликала його відмінити.

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать