Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество06 Февраля 2024, 11:57

Голова Єврейської громади міста Чернівці отримав медаль за працю на благо містян

Шапса Авербух
Фото Facebook: Редакція Чернівецької єврейської газети "Czernowitzer Zeitung"

Голова Єврейської громади міста Чернівці Шапса Авербух отримав медаль за свою працю на благо чернівчан.

Медаль «100 років синагозі «Бейт тфіла Беньямін» була видана Шапсі Авербуху за багаторічну працю у цій синагозі та вагомий внесок у відродження та розвиток єврейського життя, культури у Чернівцях.

шапса авербух, медаль

шапса авербух, медаль

Вручив цю нагороду на мітингу, присвяченому Дню пам'яті жертв Голокосту, Почесний консул Латвійської республіки у Чернівецькій області, голова благодійної єврейської громади «Мір’ям», Голова наглядової ради синагоги Ілля Хочь.

Шапса Авербух, Ілля Хочь

Це вже друга нагорода Шапса Ізрайлевича за його успішну роботу. Першу медаль «На славу Буковини» він одержав кілька років тому за активну благодійну діяльність та розвиток єврейської культури від губернатора Чернівецької області Сергія Осачука.

Працювати в синагозі «Бейт тфіла Беньямін», у якій все своє життя молився мій батько, я почав 10 років тому. 

Тоді рабином був покійний Ноах Кофманський. Це легендарна для Буковини особистість. Люди з усієї області, а також з інших регіонів України щодня стікалися до синагоги, щоб почути його Слово, отримати мудру пораду. Бажаючі потрапити до нього на прийом іноді майже перекривали дорогу, вишикувавшись у довгу чергу на вулиці — така була популярність у цієї видатної людини! Бачачи це у вікно, ребе Ноах часто закликав мене допомогти йому приймати людей. Я багато чого в нього навчився і з гордістю можу сказати, що був учнем.

Ми з ним багато зробили, будували великі плани, але, на превеликий жаль, у 2018 році його не стало. Пам'ять про нього у моїй душі житиме завжди. Ці роки роботи з рабином Ноахом були, напевно, найумиротворенішими в моєму житті. Він підтримав мене у скрутний час. Його близький друг та соратник Ілля Хочь, який часто бував у синагозі, також мені дуже допоміг. Саме з його ініціативи я отримав цю нагороду, за що дуже вдячний!

Шапса Авербух

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать