Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество11 Апреля 2024, 13:22

Компанію Apple звинуватили в антисемітизмі через емодзі

єрусалим, ізраїль, палестина
Зображення telegraph.co.uk

Компанію Apple звинуватили в антисемітизмі після того, як її смартфони iPhone почали показувати емодзі з палестинським прапором, коли користувачі набирають слово «Єрусалим» у текстовому повідомленні.

Першою на це звернула увагу відома британська єврейська телеведуча Рейчел Райлі.

У своєму дописі у Twitter Райлі заявила, що це сталося після останнього оновлення програмного забезпечення. Вона також зазначила, що в інших країнах під час введення їхніх столиць з'являється правильний прапор.

Прояв подвійних стандартів щодо Ізраїлю — це форма антисемітизму, який сам по собі є формою расизму щодо єврейського народу. Будь ласка, поясніть, чи є це навмисною дією вашої компанії, чи ви не можете контролювати програмістів.

Рейчел Райлі

У своїй заяві ВВС компанія Apple повідомила, що ця зміна не є навмисною і буде виправлена ​​в одному з майбутніх оновлень програмного забезпечення. Компанія не повідомила, коли це станеться.

Єрусалим є столицею Ізраїлю. Однак багато країн не визнають цього, стверджуючи, що доля святого міста має бути вирішена в рамках мирної угоди між Ізраїлем та палестинцями, які також претендують на Східний Єрусалим як столицю майбутньої держави.

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать