Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество29 Марта 2024, 17:12

Медсестру-єврейку в Амстердамі переслідують та булять через доньку в ЦАХАЛі

медсестра, ізраїль, цахал, ширлі
Ширлі показує листівку з фотографією її доньки, яку розповсюджували по сусідству. Обох у листівці звинувачують у вбивстві немовлят / Фото parool.nl

Три жінки заявилися в один із будинків у передмісті Амстердама, щоб прямо на порозі заявити зляканій медсестрі-єврейці, що вона — «дітовбивця», оскільки її дочка служить в ізраїльській армії.

Інцидент трапився в Амстелвені, в районі, населеному переважно євреями. Цьому передувала кампанія підбурювання проти згаданої медсестри, включаючи поширення листівок та пости у соціальних мережах.

Один із учасників цієї кампанії говорить, звертаючись до жінки, що їй має бути соромно через доньку: «Я не розумію, чому ви все ще тут, у Нідерландах».

39-річна медсестра Ширлі каже, що в неї відчуття як під час Другої світової війни, коли спеціально оголошувалися адреси євреїв.

Залякування послідували за появою в інтернеті відео дочки медсестри у формі ізраїльської армії.

Як стверджує потерпіла, листівки, які рекламують її адресу в Амстелвені і звинувачують її у співучасті у «вбивстві дітей», почали з'являтися в її районі в лютому, а онлайн-банери були написані тими самими людьми.

Вона додає, що люди із палестинськими прапорами теж шукали її на робочому місці.

Потерпіла планує найближчим часом подати скаргу до поліції, але вона все одно не почувається у безпеці.

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать