Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество09 Августа 2022, 10:12

Ми побоюємося за безпеку паломників в Умані — посол Корнійчук після російського обстрілу

Меморіальний комплекс раббі Нахмана в Умані
Меморіальний комплекс раббі Нахмана в Умані / Фото Twitter: UKRinIsrael

Посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук прокоментував нещодавній російський обстріл недалеко від Умані у зв'язку зі святом Рош а-Шана, що наближається, під час якого щорічно відбувається паломництво брацлавських хасидів.

Євген Корнійчук знову заявив про побоювання за безпеку паломників через те, що війна триває.

Російська ракета впала за кілька кілометрів від Умані, завдавши шкоди цивільній інфраструктурі. Ми побоюємося за безпеку паломників в Умані. Якщо, не дай Бог, подібна російська атака відбудеться під час свят Тішрей, це може нашкодити багатьом іммігрантам, які приїжджають до Умані з усього світу.

Євген Корнійчук

Варто зазначити, що ракети над Уманню були помічені вперше після початку повномасштабної війни.

Як зазначає голова місцевих єврейських добровольців «Ацала» Шломі Еліша, у місті не було падіння ракет. Українські ППО здійснили успішні перехоплення в повітрі за 2-3 кілометри від могили раббі Нахмана. Осколки, що впали, не завдали шкоди. Також невідомо, що була мета ракет — об'єкти на Черкащині, де розташована Умань, чи щось інше.

Раніше JewishNews повідомляли, що до Умані за два місяці до святкування Рош а-Шана вже приїхали близько пів тисячі паломників-хасидів. Єврейський Новий рік буде відзначатися 25-27 вересня.

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать