Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество16 Октября 2023, 18:19

Музею «Пам'ять єврейського народу та Голокост в Україні» у Дніпрі виповнилося 11 років

Музей «Пам'ять єврейського народу та Голокост в Україні»
Вхід до музею «Пам'ять єврейського народу та Голокост в Україні» / Фото menorah-center.com

Музей «Пам'ять єврейського народу та Голокост в Україні» у Дніпрі відзначив своє 11-річчя.

Про це сьогодні, 16  жовтня, повідомили на сайті Єврейської громади Дніпра.

Відкриття музею відбулося в один день з відкриттям найбільшого у світі єврейського центру «Менора» — 16 жовтня 2012 року (30 Тішрея 5773 року за єврейським календарем).
За ці роки музей розвинувся як науковий, просвітницький та інтелектуальний центр. Він об'єднав істориків, журналістів, мислителів та діячів культури, його заходи та експозиції відвідують іногородні та зарубіжні гості.

Свою місію ми вбачаємо в тому, аби в умовах повномасштабної війни з РФ і загалом сучасного загострення геополітичної ситуації, сприяти поширенню інформації про історію Голокосту та інших геноцидів, підтримці міжнаціональної толерантності та злагоди в суспільстві, протидії ксенофобії та антисемітизму.

Ірина Радченко

Директор Музею «Пам'ять єврейського народу та Голокост в Україні»

Фонди музею налічують близько 18 тисяч експонатів. Ці речі не просто зберігають, а й реставруються та досліджуються. Тут під охороною знаходяться різні предмети, художні інсталяції та об'єкти природи або матеріальної культури людства. Особливий акцент зроблено на предметах юдаїки, експонатах, пов'язаних із Другою світовою війною.

Подпишитесь на рассылку

Получайте самые важные еврейские новости каждую неделю