Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество26 Июля 2022, 11:57

МЗС Ізраїлю закликало громадян негайно залишити Україну та не відвідувати Умань

МЗС Ізраїлю
Будівля Міністерства закордонних справ Ізраїлю / Фото wikipedia.org

МЗС Ізраїлю вимагає, щоб ізраїльтяни негайно покинули Україну, а також не відвідували Умань та околиці.

Таку заяву розповсюдило посольство Ізраїлю в Україні на своїй сторінці у Facebook сьогодні, 26 липня.

У відомстві нагадали, що в Україні все ще триває війна, і багато територій країни знаходяться під ракетними та бомбовими ударами, що становить загрозу для життя. Також співробітники посольства Ізраїлю не перебувають на постійній основі в Україні, і у них не буде можливості надати допомогу ізраїльтянам у разі потреби.

Повну заяву посольства Ізраїлю в Україні редакція JewishNews наводить нижче:

У зв'язку з військовими діями в Україні МЗС Ізраїлю закликає ізраїльських громадян утриматися від відвідування України, включаючи місто Умань та його околиці. Рекомендуємо ізраїльським громадянам, які перебувають в Україні, негайно залишити територію країни.

В Україні зберігається небезпека ракетних ударів та повітряних атак по населених пунктах та цивільних об'єктах, у тому числі — у центрі та на заході країни. Йдеться про реальну загрозу життю.

Уряд України оголосив надзвичайну ситуацію в країні 24 лютого 2022 року. Свобода пересування громадян обмежена, ведеться посилене патрулювання території, запроваджено комендантську годину.

Працівники Посольства Ізраїлю не перебувають в Україні на постійній основі, і у них не буде можливості надати консульську допомогу у разі потреби.

Варто зазначити, що, за даними Об'єднаної єврейської общини України, паломники — брацлавські хасиди планують відвідати Умань на Рош а-Шана (25-27 вересня), незважаючи на всі ризики.

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать