Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество19 Сентября 2024, 11:44

Міграційники та правоохоронці готуються до приїзду 50 тисяч паломників хасидів до Умані

умань, хасиди, міграційна служба
Фото dmsu.gov.ua

До Умані (Черкаська область) вже почали прибувати паломники-хасиди на святкування єврейського Нового року — Рош а-Шана.

Про це повідомило Центрально-південне міжрегіональне управління ДМС.

Хоча святкування заплановане на період з 2 по 4 жовтня, прочани почали приїжджати вже з початку вересня.

Днями начальник Центрально-південного міжрегіонального управління Державної міграційної служби Андрій Кочерга відвідав Умань з робочим візитом.

Спільно з працівниками Уманського відділу ЦПМУ ДМС вони відвідали квартал, де проживають хасиди, могилу засновника брацлавського хасидизму цадика Нахмана і за участі представників Уманського районного управління поліції ГУНП в області та Управління стратегічних розслідувань в Черкаській області Департаменту Національної поліції України обговорили спільні заходи. 

Головні акценти наради: безпекова складова перебування іноземних паломників та контроль за дотриманням ними законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства.

За попередньою інформацією, нині до Умані прибуло до пів тисячі хасидів, масовий приїзд планується вже з наступного тижня, тому міграційна служба разом з правоохоронними органами переходять на посилений режим роботи. Цього року планується найбільш велелюдне святкування Рош а-Шана: Умані очікують на приїзд понад 50 тисяч прочан.

Подпишитесь на рассылку

Получайте самые важные еврейские новости каждую неделю