Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество14 Июня 2023, 18:08

Німеччина збирається відкрити найбільший єврейський центр із часів Голокосту

Німеччина збирається відкрити найбільший єврейський центр із часів Голокосту
Модель Pears Jewish Campus у Берліні / Фото ynetnews.com

Через чотири роки після закладання наріжного каменю Німеччина готується до відкриття Pears Jewish Campus, семиповерхового центру єврейського життя площею 8000 квадратних метрів у самому серці Берліна.

Найбільша єврейська будівля у Німеччині з часів Голокосту — явний символ відродження громади. Головний рабин Берліна Єгуда Тейхтал розмірковує:

Будь-хто, хто міг подумати, що жахливий Голокост зміг викорінити юдаїзм у Німеччині, сьогодні отримує єврейську відповідь: світло завжди переможе пітьму. Юдаїзм не тільки не викорінений, а й процвітає у величезних масштабах.

Рабин Єгуда Тейхтал

Центр включатиме дитячий садок, початкову та середню школу, зал для заходів, культурний центр, молодіжний клуб для дітей та підлітків та центр гостинності, який обслуговуватиме єврейську громаду Берліна та єврейських туристів з усього світу.

Вартість будівництва комплексу оцінюється у десятки мільйонів євро. У його будівництві також брали участь федеральний уряд та уряд землі Берлін, які розглядають центр як важливу опору у становленні єврейського життя в країні.

Подпишитесь на рассылку

Получайте самые важные еврейские новости каждую неделю