Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество03 Апреля 2024, 17:27

На будинку тих, хто пережив Голокост, у Бельгії намалювали свастику і написали «Вільна Газа»

gaza free
Фото Twitter: AviMayer

Європейський єврейський конгрес привернув увагу до акту вандалізму у Флероні в Бельгії, спрямованому проти чоловіка та дружини, які пережили Голокост. На стіні будинку, де проживає подружжя, антисеміти намалювали напис «Вільна Газа» та свастику рожевим кольором.

Жителька будинку Регіна Слушні розповіла ЗМІ:

Євреї набагато помітніші в цих чорних пальтах і великих капелюхах, а повз проходять купки хлопчиків, і вони просто намагаються скинути капелюх на підлогу, або, коли вони їдуть велосипедом, вони намагаються зіштовхнути їх з велосипеда.

Координаційний комітет єврейських організацій Бельгії, що представляє єврейську громаду Бельгії, написала, що необхідна сильна і недвозначна відповідь, яка не обмежується засудженням.

Карен Поллок, виконавчий директор Освітнього фонду Голокосту, написала , що напад на будинок тих, хто пережив Голокосту,  — це новий рівень антисемітизму.

У бельгійському Антверпені, європейському місті з найчисельнішим хасидським населенням, одна з організацій зафіксувала 91 антисемітський інцидент у період з 7 жовтня до 7 грудня порівняно з 57 за весь 2022 рік.

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать