Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество09 Февраля 2024, 13:46

На Євробаченні-2024 Ізраїль представлятиме співачка з українсько-єврейським корінням

Еден Голан
Еден Голан / Фото eurovisionworld.com

Ізраїль на пісенному конкурсі Євробачення-2024 представить 20-річна Еден Голан.

Вона 13 років прожила з сім'єю в Росії, а народилася в Ізраїлі, у місті Кфар-Сава. Відомо також про те, що батько Еден Едді — латиський єврей за походженням, а мама Ольга — українська єврейка.

У 2016 році Еден Голан виступила на дитячому конкурсі "Нова хвиля" Криму, який тоді вже був окупований РФ. Коли Росія здійснила повномасштабний напад на Україну, Голан залишила РФ та повернулася до Ізраїлю.

Щодо проживання в РФ, співачка ділилася, що відчувала змішані емоції, адже з одного боку саме в цій країні вона почала свою акторську кар’єру, а з іншого боку — була об’єктом антисемітських нападок. Так, наприклад, у Москві вона проходила через труднощі навіть через своє ім’я.

Може, якби мене називали Машею, вони (росіяни, — прим. ред.) ставилися б до мене по-іншому. Але я була там іноземкою. Антисемітизм посилив бажання повернутися в Ізраїль.

Еден Голан

Тому зараз вона не дуже розуміє, чому дехто вважає її росіянкою, адже в РФ вона весь час почувала себе чужоземкою.

Деякі пишуть, що я недостатньо ізраїльтянка, що я — росіянка і таке інше. Але я сама що ні на є ізраїльтянка. Уся моя сім'я тут, ми подбали про відпустку, з'їздили в будинок Хабада і відвідували Ізраїль кілька разів на рік. Ми завжди знали, що повернемося в Ізраїль, сумнівів не було, питання було в тому, коли. Через такі реакції виникає відчуття, що мені потрібно довести своє «ізраїльтянство».

Еден Голан

Пісню, яку Еден Голан виконає в Мальме, оголосять найближчими тижнями.

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать