Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество29 Мая 2024, 18:35

На Вінниччині вшанували пам’ять вбитих 82 роки тому євреїв-соболівчан

Соболівка, Голокост
Фото Facebook: Соболівська Зош

82 роки тому у Соболівці (Вінницька область) сталася трагедія: більше 200 жителів села, в тому числі і дітей, позбавили життя, тільки тому, що вони були євреями.

Щороку 27 травня соболівчани вшановують пам'ять євреїв-односельчан, безжалісно розстріляних німецькими фашистами в 1942 році і похованих в братській могилі в лісі Ближній Довжок.

У чергову річницю рідні загиблих, представники громади приїхали на це місце, щоб згадати невинно вбитих соболівчан під час Другої світової війни та Голокосту.

Зі словом до присутніх звернулися керівник Вінницького музею Голокосту Леонід Михайлович Трахтенберг, голова села Віра Пилипівна Асауленко. Своїми спогадами поділилася і Марія Кирилівна Шевченко, колишня голова Ради ветеранів, шанована довгожителька. Також прозвучала пам1ятна молитва за загиблими.

В світлі російсько-української війни, що триває, присутні говорили про те, що все прогресивне людство має об'єднатися, щоб дати відсіч і знищити те зло, яке несе з собою тоталітарний режим, чи то фашистський, нацистський чи рашистський.

Соболівка, Голокост

Соболівка, Голокост

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать