Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество16 Июля 2024, 20:59

Наталі Портман розповіла про свою останню роль єврейки-розслідувачки у «Леді в озері»

Наталі Портман
Наталі Портман / Фото justjared.com

В нещодавньому інтерв'ю The Guardian Наталі Портман розповіла про свою останню роль домогосподарки єврейського походження, яка стала журналісткою-розслідувачем у 1960-х роках.

У своєму першому телевізійному проекті актриса грає Медді Шварц, яка намагається розкрити таємницю зникнення єврейської дівчинки та чорношкірої жінки у міні-серіалі «Леді в озері» режисера Альми Харель, яка, як і Портман, є американкою ізраїльського походження. Сценарій картини ґрунтується на однойменному романі письменниці Лаури Ліппман.

За її словами, у цьому проекті її залучило дослідження взаємовідносин між єврейською та чорношкірою громадами Балтімора як двома пригнобленими меншинами.

Розповідаючи про взаємини між громадами, Портман розповіла про їхню складність у 60-х роках, коли багато євреїв брали участь у маршах за громадянські права, тоді як інші були залучені до сегрегації чорношкірого населення.

Дія серіалу відбувається в Балтіморі, де жили прабабуся та дідусь Портман, що надає проекту ще одного особистого відтінку для актриси.

Вони ходили цими вулицями. Там є єврейський гастроном, який існує вже 100 років, і я можу уявити, як вони туди ходили і мені вдалося туди зайти, і крім того, вони поховані в цьому місті.

Наталі Портман

Наталі Хершлаг народилася 9 червня 1981 року в Єрусалимі, в сім'ї Авнера Хершлагу та Шеллі Стівенс. Батько актриси — фахівець з лікування безпліддя та репродуктивної ендокринології, професор кафедри акушерства та гінекології. Мати — колишня домогосподарка, а зараз — агент Наталі. Предки актриси по материнській лінії — євреї з Російської імперії та Австро-Угорщини (вони іммігрували до США з Кавського (нині Львівська область, Україна) і змінили прізвище з Едельштейн на Стівенс), а по батьківській лінії — з Румунії та Польщі. Сценічний псевдонім «Портман» — прізвище предків актриси з боку бабусі по материнській лінії.

Подпишитесь на рассылку

Получайте самые важные еврейские новости каждую неделю