Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество05 Июня 2024, 14:53

Обвинуваченого в антисемітському вандалізмі в Аргентині засуджено до трьох років в'язниці

Achtung Juden
Графіті з виразом «Achtung Juden» («стережіться євреїв») / Ілюстраційне фото nzz.ch

Події відбулися в жовтні 2014 року, коли околиці парку Уркіса, одного з легких міста, з'явилися з графіті зі свастикою та іншими написами, такими як «Achtung Juden» («стережіться євреїв»).

Згідно з доказами, зібраними Центром Візенталя в Буенос-Айресі, 26-річного чоловіка визнали винним у злочині, пов'язаному з пропагандою, заснованою на ідеях зверхності і спрямованої на його расову або релігійну ненависть проти єврейської громади. погіршується заподіянням шкоди суспільному простору.

Після цього умовного тюремного ув'язнення, яке зупиняється, оскільки це покарання не перевищує 3 років, молода людина має відвідувати курси підвищення поінформованості, визначені місцевим відділенням Делегації аргентинсько-ізраїльських асоціацій (DAIA) та відпрацювати на громадських роботах.

Це рішення є новим, оскільки воно застосовує «Визначення антисемітизму» Міжнародного альянсу пам’яті жертв Голокосту (IHRA), ухвалене резолюцією Міністерства закордонних справ Аргентини в червні 2020 року та згодом включене до юридичного органу провінції Ентре-Ріос.

Подпишитесь на рассылку

Получайте самые важные еврейские новости каждую неделю