Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество20 Сентября 2022, 13:01

Організатори Маршу Пам’яті жертв Бабиного Яру звернулися до громадськості

Марш Пам’яті жертв Бабиного Яру
Фото Facebook: Ewgeni Gorodetski

Організатори Маршу Пам’яті жертв Бабиного Яру, що щорічно проходив у Києві задля вшанування пам’яті розстріляних там євреїв, звернулися до громадськості.

Цьогоріч Сьомий Марш Пам’яті було скасовано через війну та загрози обстрілів для населення, особливо для масового скупчення людей.

Але співорганізатор Маршу Пам’яті Євген Городецький сьогодні, 20 вересня, у своєму Facebook закликав усіх бажаючих відвідати найближче місце поховання жертв Голокосту у дату, на яку було заплановано захід у Бабиному Яру — 2 жовтня.

Співорганізатори Маршу, Євген Городецький та Дмитро Юрінов, будуть у Києві 2 жовтня біля кінотеатру «Київська Русь» об 11:00, а біля Менори о 12:00.

Минулого року ми запланували сьомий Марш Памʼяті на 2 жовтня. Ми мали б зустрітися о 12:00 біля кінотеатру «Київська Русь» та йти у Бабин Яр.

Але 24 лютого плани десятків мільйонів українців і європейців змінилися. Єдине, чого ми всі разом зараз прагнемо — це перемогти ворога у війні. Якомога скоріше!

Задля вашої безпеки ми скасовуємо Марш Памʼяті у 2022, але закликаємо кожного, по можливості, в цей день, 2 жовтня, прийти до місця поховань жертв Голокосту, що поблизу від вас, та згадати загиблих від фашизму.

Соорганізатори Маршу будуть у Києві 2 жовтня о 11:00 біля кінотеатру «Київська Русь», а біля Менори приблизно о 12:00.

Наша місія — памʼятати про трагедію Бабиного Яру. Особливо сьогоді, коли на наших очах гинуть наші невинні співвітчизники. Наші діти.

Ми впевнені, що в 2023 й далі кожного року ми будемо зустрічатися в Києві, аби вшановувати памʼять загиблих у Бабиному Ярі. А ще віримо, що війна скінчиться нашою перемогою, а ми додамо зусиль, аби ніколи більше це не повторювалось. Never again!

Євген Городецький

Раніше JewishNews висвітлювали, я проходив Шостий Марш Пам’яті у 2021 році.

Окрім того, на JewishNews публікувалися інтерв’ю із співорганізаторами Маршу Євгеном Городецьким та Дмитром Юріновим.

Подпишитесь на рассылку

Получайте самые важные еврейские новости каждую неделю