Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество20 Сентября 2022, 15:58

Під час прощі хасидів в Умані діють обмеження: порядок забезпечують правоохоронці

хасид, умань, поліція
Перевірка документів у районі паломництва брацлавських хасидів в Умані / Скриншот YouTube: Суспільне Черкаси

Щорічно до Умані прибувають паломники-хасиди для святкування єврейського Нового року — Рош а-Шана. Правоохоронці Черкащини забезпечують публічний порядок та безпеку на території проведення релігійних заходів.

Про те, як правоохоронці забезпечують правопорядок під час паломництва євреїв-хасидів в Умані, повідомили на Facebook-сторінці поліції Черкаської області.

Серед основних завдань правоохоронців — недопущення кримінальних та адміністративних правопорушень, забезпечення публічного порядку у місцях компактного проживання та перебування паломників-хасидів.

Правоохоронці несуть службу цілодобово та в посиленому варіанті. На території перебування паломників виставлені стаціонарні пости. За правопорядком стежать також піші патрулі.

Раніше JewishNews повідомляли, що в районі паломництва хасидів з 19 по 30 вересня діють особливі правила безпеки і пов’язані з ними обмеження.

Речниця Головного управління Нацполіції області Зої Вовк заявила, що заборони стосуються і місцевих, і прочан. За дотриманням правил пильнують правоохоронці.

У місцевих магазинах полиці з алкоголем обмотані сигнальною стрічкою, на вході розміщене попередження про заборону його продажу.

Полиці з іграшками ревізували і прибрали звідти іграшкові пістолети, на які теж введена заборона.

Місцевим жителям та гостям Умані не можна перебувати у хасидському кварталі без перепусток.

Поліцейські нагадують про дотримання правил повітряної тривоги та комендантської години, з порушниками проводиться роз’яснювальна робота.

Нагадаємо, що цьогоріч Рош а-Шана відзначатиметься з 25 до 27 вересня.

Хасид Нахман, що приїхав до Умані на прощу вшосте, розказав, що для брацлавських хасидів це свято дуже важливе і що вони моляться за мир в Україні і за її перемогу.

Це свято дуже важливе. Нам треба приїжджати, дуже важливо молитися, щоб ця війна скінчилася. Дуже важливо молитися, що переможе Україна.

Хасид Нахман

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать