Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество01 Февраля 2024, 13:35

Пам’ять жертв Голокосту вшанували жителі Дрогобича

Голокост, Дрогобич
Фото drogmedia.net.ua

Начальник дрогобицької РВА Степан Кулиняк разом з єврейською громадою Дрогобича відвідали меморіал жертвам Голокосту у Брониці.

Тут у Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту, який відзначається 27 січня, присутні вшанували пам’ять всього єврейського народу, проводячи паралель з сьогоднішніми темними часами для українців.

Тисячі євреїв із Дрогобича, Борислава, Трускавця, Волі Якубової та околиць були замордовані німецькими нацистами у Броницькому лісі, котрий розташований за десять кілометрів від Дрогобича. Це знаковий меморіал пам’яті жертв Голокосту нашого регіону сьогодні. Місце, котре розповідає про одну із найжахливіших трагедій 20 сторіччя.

Степан Кулиняк

Водночас очільник району додав, що цей день важливий, щоби об’єднуватись ще більше. Знати та пам’ятати. Щоб засвоїти важливі уроки історії, для глибшого розуміння нашого минулого й пам’яті, а отже майбутнього. Спільними зусиллями подолати імперське зло та терористичний режим нацистської росії. Щоб слова «Ніколи знову» стали гаслом та нагадуванням для всього світу про неможливість повторення злочинів проти людяності у 21 столітті.

Подпишитесь на рассылку

Получайте самые важные еврейские новости каждую неделю