Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество15 Июля 2024, 18:52

Пересувна синагога відвідала Миколаїв та Первомайськ — ФОТО

синагога на колесах, первомайськ
Фото Facebook: Еврейская экспедиция Мицво-мобиля в Украине

«Синагога на колесах» (міцво-мобіль) відвідала Миколаїв та Первомайськ в межах своєї експедиції містами України, що стартувала днями.

Так, за кілька годин до Шабату, молоді рабини з пересувної синагоги зустрілися з дітьми та їхніми батьками у Миколаєві — місті, де народився Сьоми Любавицький Ребе Менахем-Мендл Шнеєрсон. Учасникам зустрічі було цікаво обмінятися досвідом про знання та натхнення юних юдеїв міста. 

синагога на колесах, миколаїв

Також Первомайська єврейська громада приняла міцво-мобіль у себе в гостях. Разом єврейські чоловіки одягли тфілін, послухали урок Тори і написали листа до Любавицького Ребе з проханням про благословення.

У ході зустрічі відбулася дуже приємна і значуща подія: єврейська громада Первомайська стала більшою, тому що в ряди членів громади вступив ще один єврей. Це хлопчик, якому виповнилося 13 років. Отже, була проведена церемонія бар-міцва — єврейське повноліття. Тож разом із молодими рабинами у «синагозі на колесах» хлопець вперше наклав флін та за традицією усі присутні закидали його цукерками, як символ солодкого життя.

синагога на колесах, первомайськ

Подпишитесь на рассылку

Получайте самые важные еврейские новости каждую неделю