Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество10 Июля 2023, 14:35

Поліція планує встановити повний контроль за переміщенням паломників-хасидів в Умані

бродський, Павліченко, Вигівський
Зустріч посла Міхаеля Бродського з Катериною Павліченко та Іваном Вигівським / Фото mvs.gov.ua

Посол Ізраїлю в Україні Міхаель Бродський зустрівся з керівництвом міністерства внутрішніх справ України та обговорив візит ізраїльських паломників до Умані напередодні Рош а-Шана.

Українська сторона пообіцяла зробити все для забезпечення безпеки паломників, незважаючи на військові дії та загрозу обстрілу, хоча й нагадала про небезпеку.

Заступниця Міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко заявила, що ізраїльтяни, прибуваючи на святкування Рош а-Шана, мають усвідомлювати, що російська армія обстрілює Україну щоденно. Вона також нагадала, що через постійні атаки зі сторони РФ наразі в Україні немає повністю безпечних міст.

У нас зараз дійсно немає жодного міста, де б було безпечно, адже росія обстрілює всю територію України. Наразі ми не можемо гарантувати повну безпеку для громадян Ізраїлю, саме тому ми рекомендуємо паломникам утриматись від поїздок до України.

Катерина Павліченко

Проте у посольстві Ізраїлю закликали своїх громадян утриматися від поїздок до України у воєнний час.

Дякуємо вам за допомогу, яку ви надаєте кожного року, адже тисячі хасидів приїжджають до України. Минулий рік був особливо важким, утім, незважаючи на війну, в Умані відбулося святкування Рош а-Шана.

Попри постійні заклики влади, майже 23 тисячі паломників відвідали Україну того року. Ймовірно, що цього разу кількість бажаючих не зменшиться, і це при тому, що в Ізраїлі досі діють застереження щодо поїздок в Україну, зокрема й на святкування Рош а-Шана.

Міхаель Бродський

Тимчасово виконуючий обов’язки Голови Національної поліції України Іван Вигівський зазначив, що Україна не хоче обмежувати громадян Ізраїлю у цьому питанні, однак Національна поліція України буде вживати посилених безпекових заходів.

Ми плануємо встановити повний контроль за переміщенням паломників. У потягах планується забезпечити присутність поліцейських, для того, щоб уникнути конфліктних ситуацій. Через комендантську годину пропонується альтернатива щодо переміщення — це супровід патрульною поліцією централізованих автобусів.

Іван Вигівський

Єврейський Новий рік (Рош а-Шана) цьогоріч відзначатиметься з 15 по 17 вересня.

Подпишитесь на рассылку

Получайте самые важные еврейские новости каждую неделю