Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество10 Августа 2023, 17:53

Понад 30 000 ізраїльтян приїдуть на святкування Рош а-Шана до Умані — посол Бродський

Ірина Плетньова, Олександр Шамрай, Міхаель Бродський, Еліяху Ревіво
Ірина Плетньова, Олександр Шамрай, Міхаель Бродський та Еліяху Ревіво / Фото umannews.city

Сьогодні, 10 серпня, до Умані завітали посол Ізраїлю в Україні Міхаель Бродський та член Кнесету Еліяху Ревіво.

Під час зустрічі з мером та місцевою владою вони обговорювали підготовку до проведення паломництва брацлавських хасидів на Рош а-Шана у вересні 2023 року.


Читайте також: Глава МЗС Ізраїлю обговорив з керівниками Молдови проїзд паломників-хасидів до України


Так, у зустрічі взяли участь заступник голови Черкаської ОДА Олександр Шамрай, міська голова Умані Ірина Плетньова, представники відділів, служб та управлінь, які беруть участь у підготовці до святкування єврейського Нового року, а також представники єврейської громади.

Посол Бродський зазначив, що цьогоріч, попри війну, що продовжується в Україні, очікується понад 30 000 паломників-хасидів в Умані. Оскільки минулого року до Умані прибуло близько 23 тисячі паломників, і свято пройшло без надзвичайних подій, сторони сподіваються зробити все, щоб забезпечити безпеку заходу.

Ми чекаємо на понад 30 тисяч наших громадян, що приїдуть на святкування Рош га-Шана до Умані.

Міхаель Бродський

Олександр Шамрай сказав, що захід в умовах війни вимагає від влади концентрації уваги щодо організації та розвитку туристичної інфраструктури та залучення додаткових зусиль, зокрема і щодо убезпечення туристів.

На сьогодні маємо низку питань, які потребують узгодження та координації, зокрема питання, які пов’язані із забезпеченням громадського порядку і в цьому контексті важлива співпраця органів місцевої влади, підрозділів національної поліції, національної гвардії України і поліцейських Ізраїлю.

Також це забезпечення цілодобового чергування ДСНС, рятівних постів і водолазів. Це контроль за розміщенням наметового містечка, функціонування закладів громадського харчування, водо забезпечення, надання додаткових комунальних послуг. Надзвичайно важливим є дотримання протиепідемічних заходів, надання вчасної і якісної медичної допомоги.

Олександр Шамрай

Міський голова Умані Ірина Плетньова наголосила на тому, що головне питання заходу — це безпека паломників, адже в районі паломництва немає достатньо укриттів для такої кількості людей. Укриттів вистачить лише на 12 566 осіб. Ірина Плетньова повідомила, що вже створено комісію з вивчення підготовки укриттів на території паломництва.

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать