Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество13 Декабря 2022, 11:03

Понад 80% ізраїльської молоді стикалися з антисемітизмом в інтернеті — звіт ADL

соціальні мережі
Ілюстраційне фото theguardian.com

Нове опитування, опубліковане Антидефамаційною лігою (ADL) і Фондом Конрада Аденауера, показало тривожні дані про рівень антисемітських атак на ізраїльських підлітків в інтернеті та соціальних мережах.

Згідно з результатами опитування, більш ніж кожен четвертий ізраїльський підліток (27%) був об’єктом принизливої ​​лексики через те, що він єврей. Близько половини жертв атак стикалися з атаками в соцмережах (48%).

Інша тривожна цифра вказує на те, що 81% ізраїльської молоді стикалися з проявами антисемітизму в Інтернеті, як загалом, так і проти них особисто. Лише 14% респондентів сказали, що не стикалися з антисемітизмом в інтернеті.

Ізраїльських підлітків запитали також про їхнє ставлення до критики Держави Ізраїль. Результати показали, що переважна більшість із них здатні відрізнити критику Держави Ізраїль або політики його уряду від інших висловлювань чи дій, які є антисемітськими.

84% молоді відзначили, що бойкот Держави Ізраїль є антисемітизмом; 88% молоді заявили, що заперечення існування Держави Ізраїль є антисемітизмом; 88% молоді заявили, що публікація теорій змови про наміри чи дії Ізраїлю чи «сіоністів», спрямованих на контроль над світом, є антисемітизмом.

Ці дані поза сумнівом доводять, на відміну від минулого, що ізраїльська молодь не захищена від згубних наслідків антисемітизму.

Якщо в минулому антисемітизм сприймався як проблема виключно єврейської діаспори, то в епоху соціальних мереж і онлайн-ігор ізраїльська молодь, яка проводить значну частину свого часу на цих платформах, безумовно, піддається антисемітським атакам.

Керол Нуріель

Директор ADL в Ізраїлі

Беатріс Гораванчі, директор Фонду Конрада Аденауера в Ізраїлі, зазначила, що ці дані є тривожним дзвінком, який слід сприймати як попереджувальний знак для того, щоби посилити рішучість ще гостріше боротися з антисемітизмом, незалежно від того, яку форму він приймає.

Подпишитесь на рассылку

Получайте самые важные еврейские новости каждую неделю