Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество22 Августа 2022, 15:15

Посол Бродський назвав три основні завдання щодо допомоги Україні від Ізраїлю

Міхаель Бродський
Міхаель Бродський / Фото glavcom.ua

Посол Ізраїлю в Україні Міхаель Бродський дав інтерв’ю «Главкому», у якому було порушено низку актуальних питань стосовно ситуації, що складається в Україні та Ізраїлі, та взаємовпливу цієї ситуації на відносини між двома країнами.

Ізраїльський дипломат розказав, яку допомогу Ізраїль вже надав и і продовжує надавати, поки Україна намагається відбитися від російських загарбників. Крім того, Ізраїль, за словами посла, допомагатиме Сходу України вирішувати проблему з прісною водою, з якою найбільше стикнулися Одещина, Миколаївщина та Херсонщина. Крім того, Міхаель Бродський висловив сподівання, що єврейська держава також зможе взяти участь у відбудові і сільського господарства, і водного сектору України.

Поговорили також і про досвід Ізраїлю, який фактично живе і розвивається у стані війни останні сім десятиріч. Посол наголосив на важливості армії для того, щоб країна вистояла, однак застеріг від копіювання ізраїльського досвіду, оскільки ситуації схожі, але є відмінності.

Я хочу застерегти від спроби зробити copy-paste, взяти ізраїльський досвід і спробувати його скопіювати в Україні. Це неможливо. Тому що Україна — це інша країна, яка відрізняється територією, населенням, ментальністю. Сусіди, погрози — все різне.

Але найважливіше, що нас об'єднує, це те, що і нам, і вам, на жаль, доведеться далі жити та розвиватися в умовах нестабільності та загрози безпеці.

І в цьому сенсі ізраїльський досвід може допомогти Україні: як за умов постійної загрози безпеці розвивати економіку, технології, суспільство, зберігати демократію, свободу слова, політичну боротьбу та продовжувати облаштовувати свою державу, ставати більш розвиненою країною, сильнішою технологічно та економічно

Міхаель Бродський

Міхаель Бродський підкреслив, як вихідці з України вплинули і продовжують впливати на становлення Ізраїлю та те, що відбувається в цій країні зараз.

Крім того, він відповів на тендітні питання щодо визнання Ізраїлем Голодомору, приїзду хасидів до Умані та найпоширеніших запитів про допомогу до Ізраїлю від українців.

Ізраїльський дипломат визначив три основні завдання, які він ставить перед собою в рамках сучасних ізраїльсько-українських відносин:

Я бачу зараз три основні завдання. Перше — продовження гуманітарної допомоги чи, скоріше, розширення у найбільш затребуваних секторах з погляду України.

Друге завдання — участь у повоєнній відбудові України. І тут я бачу головним напрямом охорону здоров'я, а також сільське господарство та безпеку. Це традиційні теми, в яких Ізраїль має величезний досвід. Для України дуже важливо, щоб ми ним поділилися після закінчення війни та брали активну участь у відбудові України.

І третій момент. Це збереження добрих та дружніх відносин між Ізраїлем та Україною, попри всю критику, яка звучить на адресу Ізраїлю. Можливо, не всі очікування з боку України щодо Ізраїлю ми змогли виправдати. Але можу запевнити ваших читачів, що ми робимо максимум. І мені дуже важливо, як послу, зберегти ці стосунки. Це важливо не лише для Ізраїлю, а й Україні.

Міхаель Бродський

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать