Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество12 Августа 2022, 11:35

Повідомлено про підозру чоловіку у Бердичеві за спорудження складу впритул до синагоги 19 ст.

синагога, склад, бердичів
Фото zhit.gp.gov.ua

За процесуального керівництва прокурорів Бердичівської окружної прокуратури, на підставі зібраних слідством доказів, директору ГО повідомлено про підозру у самовільному зайнятті особливо цінної земельної ділянки в охоронній зоні та самовільному спорудженні на ній будови (ч. 4 ст. 197-1 КК України).

Про це повідомили на сайті Житомирської обласної прокуратури.

Слідством установлено, що директор Бердичівської міської громадської організації, не маючи відповідних дозвільних документів, самовільно зайняв особливо цінну земельну ділянку площею понад 20 м2, розташовану в охоронній зоні об’єкта культурної спадщини — синагоги місцевої єврейської общини, спорудженої ще у 1895 році.

На протиправно зайнятій землі комунальної власності, порушуючи вимоги чинного законодавства та ігноруючи будь-які заборони, підозрюваний спорудив приватну будівлю — склад (частина знаходиться в охоронюваній зоні) загальною площею 112 м2, яким користувався протягом декількох років.

Також прокурори заявили до суду позов з вимогою зобов’язати фігуранта справи знести самовільно прибудований до синагоги склад.

Розслідує кримінальне провадження, за процесуального керівництва Бердичівської окружної прокуратури, Бердичівський райвідділ поліції.

До речі, за скоєний злочин санкцією зазначеної статті передбачене покарання: позбавлення волі на строк від одного до трьох років.

Подпишитесь на рассылку

Получайте самые важные еврейские новости каждую неделю