Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество24 Июня 2024, 20:02

Представники Єврейських федерацій Північної Америки відвідали офіс Президента України

Бабин Яр, менора
Делегація Єврейських федерацій Північної Америки у Бабиному Яру / Фото Facebook: Federation of Jewish Communities of Ukraine

Представники Єврейських федерацій Північної Америки відвідали офіс Президента України Володимира Зеленського в межах свого візиту до країни.

Про це сьогодні, 24 червня, повідомила у Facebook Федерація єврейських громад України, яка прийняла зарубіжну єврейську делегацію у Києві.

Після того, як гості відвідали Меморіальний центр Голокосту «Бабин Яр» та вшанували пам’ять загиблих, в офісі президента Володимира Зеленського відбулася зустріч делегації з головою правління Федерації єврейських громад України рабином Мейєром Стамблером та виконавчим віце-президентом ФЄОУ рабином Рафаелем Рутманом.

Президент Зеленський висловив подяку за постійну гуманітарну та дипломатичну підтримку з боку Єврейських федерацій Північної Америки. Також була обговорена поточна ситуація в Україні та Ізраїлі і можливі шляхи подальшої допомоги.

Делегація також відвідала синагоги та єврейські школи у Києві, ще більше зміцнивши зв’язок між єврейськими громадами Північної Америки та України.

Члени делегації:

  • Ерік Д. Фінгерхут — генеральний директор і президент Єврейської Федерації Північної Америки та колишній член Конгресу
  • Боббі Гіббс-Х'юстон, голова Національного молодіжного лідерства
  • Девід Геллер — Клівленд, голова національної компанії
  • Джош Герц — Чикаго, представник компанії
  • Стюарт Курландер — Вашингтон,округ Колумбія, лідер єврейської громади
  • Кейт Шапіро — Чикаго, колишній керівник компанії
  • Брюс Шолк — Балтімор, національний лідер Федерацій, «Гілель» та Єврейського агентства Ізраїлю
  • Гретхен Бартон — старший радник Єврейських Федерацій Північної Америки та «Razom» для України.

У ФЄОУ відзначили, що цей візит підкреслює незмінну солідарність і співпрацю між єврейськими громадами в усьому світі, сприяючи взаємній підтримці та розумінню в складні часи.

Раніше JewishNews повідомляли, що представники цієї делегації обговорили важливість збереження єврейської спадщини в Україні з керівництвом Міністерства культури та інформаційної політики України та Державної служби України з етнополітики та свободи совісті.

Подпишитесь на рассылку

Получайте самые важные еврейские новости каждую неделю