Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество29 Октября 2022, 18:31

Президент Байден обговорив з одним із провідних хасидських лідерів США допомогу Україні

Джо Байден та ребе Девід Тверськи
Джо Байден та ребе Девід Тверськи / Фото dailymail.co.uk

Президент США Джо Байден зателефонував хасидському ребе, попросив про політичну допомогу та обговорив війну в Україні.

Президент США Байден зателефонував одному з провідних хасидських лідерів США — Сквирському ребе Девіду Тверськи, що живе у штаті Нью-Йорк. Громада Сквирських хасидів — не найбільша, але впливова. Рабин Тверскі в минулому зустрічався з президентом Клінтоном, і користується великою повагою серед єврейських громад.

Подію можна вважати унікальною: президент США говорив із рабином майже 15 хвилин. За цей час було обговорено два питання: внутрішні вибори у США та позиції Демократичної партії у єврейському середовищі, а також гуманітарна допомога Україні.

Байден попросив у ребе підтримати переобрання чинного члена Палати представників Шона Патріка Мелоні (демократ).

Другою темою розмови була Україна. Ребе подякував президентові за військову допомогу, яка надається Україні з боку США. Рабин Тверськи висловив сподівання, що це допоможе врятувати десятки мільйонів життів та зберегти єврейські місця та громади на території України.

Варто зазначити, що Сквирський хасидський двір відіграє певну роль у наданні цієї допомоги. Відомий хасидський меценат Моше Маргаретен, який допомагав Україні з постачанням гуманітарної допомоги та медичного обладнання, — сквірський хасид.

Подпишитесь на рассылку

Получайте самые важные еврейские новости каждую неделю