Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество20 Февраля 2023, 11:29

«Пункт незламності» відкрили в одній з найбільших синагог Галичини

синагога, дрогобич
Велика синагога у Дрогобичі / Фото wikipedia.org

У Дрогобицькій хоральній синагозі (Львівська область), що є однією з найбільших на Галичині, відкрили «Пункт незламності».

Церемонія відкриття такого пункту у синагозі пройшло 14 лютого. Ініціатором ідеї виступила місцева влада, Дрогобицька районна військова адміністрація.

Начальник Дрогобицької районної військової адміністрації Степан Кулиняк підкреслив, що це стало знаковою ініціативою для міста, адже це, за його словами, показує єдність двох народів — українського та єврейського — під час російської агресії.

У часи Другої світової війни українці допомагали євреям, рятуючи їх від рук нацистів. Сьогодні ж синагога відчиняє свої двері для українців, котрі потребують підтримки та потерпають від агресії російських окупантів в Україні.

Степан Кулиняк

Тепер жителі Дрогобича та околиць, окрім того, щоб зігрітися, випити гарячого чаю, пригоститися смаколиками та зарядити свої гаджети, також зможуть більше дізнатися про історію міста й регіону загалом:

Це також і про краще розуміння історії та культури наших сусідів — представників єврейської громади міста, котрі віддавна проживають з нами.

Степан Кулиняк

В облаштуванні «Пункту незламності» взяли участь також БФ «Спадщина майбутнього» та голова єврейської громади Павло Фельдблюм. Спільно з Дрогобицькою РВА для хоральної синагоги передали генератор і все необхідне для повноцінної роботи «Пункту незламності». Місцева єврейська громада подбала про те, щоби пункт відповідав усім вимогам.

Сьогодні ми всі об’єднані спільною ідеєю — перемогти імперію зла й терористичний режим рф.

Леонід Ґольберґ

Виконувач обов'язків голови єврейської громади Дрогобича

дорогобич, синагога, пункт незламності
Фото hromadske.ua
дорогобич, синагога, пункт незламності
Фото hromadske.ua

Єврейська громада Дрогобича входить до складу Об'єднаної єврейської общини України. Повний склад ОЄОУ — за посиланням (клац).

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать