Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество03 Октября 2022, 11:08

Рабин Асман благословив Головнокомандувача ЗСУ та українську армію на перемогу

асман, залужний
Фото Facebook: Головнокомандувач ЗС України / CinC AF of Ukraine

Відбулася зустріч Головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного із рабином Моше Реувеном Асманом.

асман, залужний

Рабин благословив генерала Залужного та у його обличчі — всю українську армію на перемогу у спротиві російській агресії.

ЗСУ захищають свою країну та людей усіх віросповідань, усі народи, які населяють Україну.

Рабин Моше Реувен Асман

На зустрічі були обговорені питання призначення військового капелана-рабина та забезпечення духовних потреб військовослужбовців, лікування поранених воїнів ЗСУ в Ізраїлі та питання більшої підтримки Ізраїля України.

На честь свята Рош а-Шана і Йом-Кіпура, що наближається, рабин Моше Асман протрубив у будівлі Генштабу ЗСУ, і вручив шофар як подарунок генералу Залужному.

асман, залужний

Валерій Залужний привітав всіх євреїв в Україні та Ізраїлі з єврейським Новим роком, а також згадав про День Памʼяті трагедії Бабиного Яру — 81 рік тому лише за два дні нацисти вбили 33 771 єврея.

У День Памʼяті трагедії Бабиного Яру до болю важко говорити про його повторення у Маріуполі, Бучі, Ірпіні, Ізюмі та інших містах. Ця війна показала, хто є на боці добра, а хто є уособленням зла. Ребе Моше Реувен Асман чітко говорить, що сьогодні саме росія є фашистською державою. А його авторитетна думка багато важить у сучасному світі. 

Валерій Залужний

Раніше JewishNews повідомляли, що перші українські віськослужбовці, що дістали тяжких поранень, вже прибули на лікування та протезування до Ізраїлю в рамках гуманітарної програми.

Подпишитесь на рассылку

Получайте самые важные еврейские новости каждую неделю