Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество16 Сентября 2024, 15:19

Рада нацбезпеки та МЗС Ізраїлю застерегли громадян від поїздки до України

ізраїль, україна
Ілюстраційне фото responsiblestatecraft.org

У зв'язку з війною між Росією та Україною Рада національної безпеки Ізраїлю випустила попередження про поїздки, в якому закликає ізраїльтян не приїжджати в Україну. 

Міністерство закордонних справ Ізраїлю підтримує заклик РНБ та рекомендує ізраїльським громадянам і цього року зважити на необхідність відвідування України.

Державні установи нагадали, що ситуація з безпекою в Україні продовжує залишатися особливо напруженою: бомбіжки з повітря, що продовжуються, і ракетні обстріли становлять реальну загрозу для життя людей.

Крім цього, громадянину Ізраїлю, який має додаткове громадянство, чи то українське, чи російське, може бути відмовлено у виїзді з України чи Молдови, і він може навіть відповідно до місцевих законів бути залучений до служби в армії.

Крім цього, у зв'язку з війною «Залізних мечів» громадянам Ізраїлю, які прибувають в Україну, незважаючи на поради утриматися від поїздки, рекомендується звести до мінімуму демонстрацію ізраїльської та єврейської символіки, уникати місць скупчення людей та зберігати пильність.

Міністерство закордонних справ Ізраїлю вкотре наголосило, що через ситуацію з безпекою в Придністров'ї (Молдова), і в світлі того факту, що можливості надання допомоги ізраїльським громадянам у цьому регіоні обмежені, рекомендується так планувати маршрути поїздок, щоб вони не проходили через Придністров'я (Молдова).

Для тих громадян, що збираються цього року відвідати Умань, було наведено спеціальні інструкції. Настанови стосуються України та суміжних країн — Польщі, Угорщини, Молдови, Словаччини, Румунії:

  • термін дії паспорта — наявний у громадян паспорт має бути дійсним протягом шести місяців з дня, коли вони планують виїхати з України назад до Ізраїлю (не з дня в'їзду до України);
  • «чорна печатка» — будь-хто, хто знає, що він перебуває у списку тих, кому заборонено в'їзд в Україну — не зможе в'їхати в Україну;
  • товари, що підлягають митному оформленню — сигарети, тютюнові вироби та алкоголь у кількості, дозволеній для одного пасажира;
  • особливі заборони — в Україну та у всі суміжні країни заборонено ввозити такі речовини:
  • каннабіс, у тому числі медичний — ліцензія призначена для використання лише в Ізраїлі та не дійсна за його межами;
  • гат — дозволений для вживання лише в Ізраїлі, вживання за кордоном є незаконним;
  • заборонено ввезення будь-яких інших наркотичних речовин у будь-якій кількості;
  • заборонено мати із собою або намагатися ввезти будь-які предмети, які можуть розглядатися як зброя (холодна чи вогнепальна);
  • до Молдови заборонено ввозити будь-яку їжу тваринного походження.

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать