Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество03 Июня 2024, 16:44

Рекорд України встановили у єврейському центрі «Менора» у Дніпрі на турнірі з шахів

шаховий фестиваль, Стратегія незламних, менора, дніпро
Фото djc.com.ua

У єврейському культурно-діловому центрі «Менора» у Дніпрі вже вдруге пройшов грандіозний шаховий фестиваль «Стратегія незламних» для гравців будь-якого рівня підготовки, під час якого було встановлено національний рекорд.

Про це повідомили на сайті Єврейської громади Дніпра.

шаховий фестиваль, Стратегія незламних, менора, дніпро

Під час проведення турніру було встановлено новий рекорд України — відбулася наймасовіша партія у шахи на одній локації: у грі одночасно взяло участь 648 осіб.

Зі всього регіону учасники з'їхалися на інший фестиваль «Стратегія Незламних». Більшість із них — це діти. Доєднались і дорослі. Цивільні, діючі оборонці та ветерани, які стали амбасадорами проекту #ТитаниUA.

Такі події важливі. Вони підбадьорюють та заохочують не зупинятися. Незважаючи на війну, розвиватися, досягати цілей. А шахи ще й вчать мислити стратегічно. Прораховувати все на кілька кроків уперед. Потрібне вміння, яке стане у пригоді.

Сергій Лисак

Голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації

Призовий фонд турніру становив 300 000 гривень.

Змагання пройшло за підтримки Дніпропетровської обласної військової адміністрації та Благодійного фонду «Хто як не ми?». Організувала турнір «Федерація шахів міста Дніпра», під керівництвом шановного члена Опікунської ради Єврейської громади Дніпра Олексія Маркова. Головним суддею був міжнародний гросмейстер Геннадій Гутман, він же турнірний директор та головний організатор фестивалю.

шаховий фестиваль, Стратегія незламних, менора, дніпро

шаховий фестиваль, Стратегія незламних, менора, дніпро

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать