Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество02 Мая 2024, 18:54

Рівень загрози для ізраїльтян у Мальме підвищено до 3 рівня перед Євробаченням

євробачення, 2024
Ілюстраційне фото reuters.com

Рада національної безпеки (РНБ) Ізраїлю підвищила у четвер, 2 травня, рівень загрози для ізраїльтян у шведському місті Мальме з другого до третього рівня (з чотирьох можливих).

Рішення ухвалено у зв'язку з можливістю диверсій, терактів та провокацій під час проведення у Мальме конкурсу Євробачення-2024.

Зазначається, що рівень загрози підвищений виключно для міста, щодо решти Швеції змін немає. Попередження діє на час проведення пісенного конкурсу.

РНБ розповсюдила попередження, виклавши обставини, які привели до такого рішення і пояснюючи обґрунтованість таких заходів безпеки:

Існують обґрунтовані побоювання, що терористичні елементи скористаються антиізраїльськими настроями та протестами для скоєння нападів на ізраїльтян, які приїхали на Євробачення.

Мальме — відомий центр антиізраїльських протестів (у місті велика громада біженців із Сирії, Лівану, Іраку та Ірану). Протести відбуваються щотижня, іноді відбуваються заворушення, звучать заклики до нападів на євреїв, ізраїльтян, підпал прапорів Ізраїлю та ін. 7 жовтня 2023 року антиізраїльські сили у місті відкрито святкували атаку ХАМАСу на єврейську державу.

Окрім протестів, різні джихадистські та радикальні ісламські організації посилили заклики до терактів проти західних об'єктів, включаючи чіткі погрози на адресу ізраїльтян та євреїв у світі. У зв'язку з цим слід нагадати, що 19 березня було затримано двох бойовиків ІГ, які готували теракт у парламенті Швеції.

На відміну від ізраїльської делегації на Євробаченні, ізраїльські туристи не мають спеціальної охорони. РНБ наполегливо рекомендує громадянам ще раз докладно зважити необхідність поїздки.
Громадян Ізраїлю, які прямують до Мальме, просять встановити мобільний додаток Служби тилу для отримання актуальної інформації про загрозу в режимі реального часу, якщо станеться той чи інший інцидент.

РНБ Ізраїлю

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать