Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество26 Апреля 2024, 11:45

«Синагога на колесах» відвідала євреїв у 14 містах України до Песаха — ФОТО

синагога на колесах, україна
Фото djc.com.ua

Міцво-мобіль (або «синагога на колесах») завершила подорож містами України напередодні свята Песах 5784 (2024). Також поїздка була присвячена Дню народження Сьомого Любавицького Ребе.

синагога на колесах, україна

Молоді рабини Йосі Мільман, Шнеор Стамблер, Елі Курцваїль та Шмуель Ерентрой  продовжили традицію, розпочату у Нью-Йорку у 1974 році. Тоді з ініціативи таких самих молодих людей з'явилися міцво-мобілі, які успішно несли вчення Тори тим, хто забув або відійшов від віри свого народу.

Ребе Менахем-Мендл Шнеєрсон часто повторював, що одна людина, яка виконує лише одну заповідь, може принести, таким чином, порятунок усьому світу. Ребе схвалив і розвинув ідею з міцвамобілями, оголосивши початок кампанії «10 Мівцоім».

синагога на колесах, україна

Цього року за суттєвої допомоги Федерації єврейських громад України та Єврейської громади Дніпра міцво-мобіль, або як його ще називають «міцватанк», наданий рабином Моше Асманом, проїхав 14 міст України до Одеської, Черкаської, Київської, Полтавської та Дніпропетровської областей.

Молоді посланці Ребе розповідали євреям у малих громадах про свято Песах, про його звичаї. Вони встановлювали мезузи в єврейських будинках, а також дарували подарунки від ФЄГУ — це були книги для дітей, іграшки, сидури та книги Тори для громад.

синагога на колесах, україна

Візити в Балту, Умань, Богуслав, Канів, Переяслав, Бориспіль, Лубни, Смілу, Черкаси, Миргород, Новомосковськ, Павлоград, а також до Києва та Дніпра були наповнені пізнавальними лекціями, модельними седерами та традиційними подарунками.

Раніше JewishNews детальніше висвітлювали перебування пересувної синагоги у Миргороді на Полтавщині та населених пунктах інших областей.

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать