Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество06 Марта 2024, 15:53

Сьогодні відзначається Європейський день праведників

Європейський день праведників
Дерево Європейського дня праведників - як графічний елемент для ініціатив 6 Березня створено дерево, яке складається з ключових слів дня / Зображення wikipedia.org

Щорічно 6 березня відзначається Європейський день праведників, який присвячений тим особам із різних націй, що під час Другої світової війни врятували євреїв від Голокосту та отримали звання "Праведник народів світу" від Держави Ізраїль.

Цей пам'ятний день був встановлений Європейським парламентом 10 травня 2012 року і має вшановувати тих, хто виступав проти злочинів проти людяності та тоталітаризму з власною моральною відповідальністю. Термін "праведник" у цьому випадку розширюється, охоплюючи не лише тих, хто ризикував своїм життям, щоб допомогти євреям під час Голокосту, але й тих, хто виявив героїзм у рятуванні інших під час геноцидів та етнічних чисток.

Це святкування спрямоване на надихання майбутніх поколінь протистояти несправедливості та гнобленню, а також на популяризацію цінностей, таких як толерантність, солідарність і людська гідність.

В Україні є окремий День пам'яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни. Він відзначається 14 травня.

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать