Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество20 Июня 2024, 13:41

Сотні парижан вийшли на мітинг проти антисемітизму після злочину проти 12-річної єврейки

париж, протест, антисемітизм, зґвалтування, 12-річна єврейка
Протест у Парижі: «У Франції у 2024 році дівчину зґвалтували через те, що вона єврейка» / Фото ynetnews.com

Сотні мешканців Парижа вийшли на демонстрацію проти антисемітизму, який набирає обертів у Франції, як і інших країнах світу.

Приводом став шокуючий інцидент із зґвалтуванням 12-річної єврейської дівчинки, скоєний, за твердженням місцевої поліції, на націоналістичному ґрунті.

Організаторами протестної акції виступив рух #stopantisitisme, який вимагає від влади негайно втрутитися та вжити конкретних дій проти антисемітів.

У Франції 2024 року дівчину зґвалтували лише тому, що вона єврейка. Так продовжуватися не може. Як із цим жити? Людям треба прокинутися і зрозуміти, що відбувається навколо них.

Александра

Учасниця демонстрації проти антисемітизму у Парижі

Джулія, яка живе в самому центрі міста, сказала, звертаючись до присутніх:

Я єврейка і не збираюся приховувати цього. Я гордо ношу Зірку Давида і медальйон на згадку про заручників. Шкода, що Францію не обурює, що відбувається з їхніми співгромадянами-євреями. Тут мають стояти тисячі людей, тисячі матерів усіх кольорів шкіри та віросповідань.

Джулія

Учасниця демонстрації проти антисемітизму у Парижі

На демонстрацію прийшла група єврейських підлітків. Вони несли плакати: «Це могла бути ваша сестра», «Мене зґвалтували у 12 років, бо я єврейка».

Інформація про групове зґвалтування 12-річної єврейської дівчинки у місті Курбевуа (передмістя Парижа) була поширена 18 червня. Дівчина повідомила про зґвалтування у суботу, після цього поліція Франції затримала трьох підозрюваних у віці 12-14 років.

У вівторок двом хлопчикам було пред'явлено кілька попередніх звинувачень, у тому числі в груповому зґвалтуванні неповнолітньої віком до 15 років за обтяжливих обставин, насильства та публічної образи на релігійному ґрунті, загрозах убивствам, спробі здирства та незаконного запису чи трансляції зображень.

За даними, які опубліковані у місцевому ЗМІ, підозрювані били дівчинку, обзивали, після чого зґвалтували. При цьому приводом для злочину вони назвали той факт, що «дівчинка приховувала своє єврейське походження». У телефоні одного із затриманих виявлено антисемітські заклики та фото спаленого ізраїльського прапора. Інший на допиті сказав, що дівчинка висловлювалася проти палестинців. Один із затриманих дав свідчення.

Адвокат та єврейський лідер Елі Корчіа заявив, що дівчина є єврейкою і що під час нападу згадувалася Палестина.

Двоє молодиків перебувають під вартою до завершення слідства, третій хлопчик був визнаний свідком ймовірного зґвалтування.

Міністр внутрішніх справ Жеральд Дарманін назвав напад жахливим і заявив, що поліція обмежена у своїх можливостях запобігти такому насильству.

На інцидент також відреагував президент Франції Емманюель Макрон, який попросив школи провести цього тижня дискусійну годину на тему расизму та антисемітизму.

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать