Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество26 Июля 2022, 18:44

Співробітники Єврейського агенства в РФ скаржаться на прослуховування мобільних — The JP

сохнут, рф
Фото jpost.com

Співробітників Єврейського агентства («Сохнут») в Росії почали прослуховувати в той час, як кількість заяв від російських євреїв на репатріацію до Ізраїля збільшилась вдвічі. На сьогодні близько 35 000 євреїв заповнили анкети і чекають на переїзд до Ізраїлю.

Про це сьогодні, 26 липня, передає The Jerusalem Post.

За їх словами співробітників Єврейського агентства «Сохнута», під час нещодавнього дзвінка з московського офісу представники російської розвідки перервали розмову, звинувативши їх у порушенні законів про конфіденційність.

Зараз в п'яти офісах Єврейського агентства в РФ залишилося лише близько 60% співробітників, оскільки багато з них вже виїхали до Ізраїлю. На сьогодні з лютого 2022 року близько 20 000 євреїв залишили Росію, близько 16 000 українських євреїв емігрували до Ізраїлю.

При цьому надходять тривожні повідомлення від майбутніх репатріантів, яким вже погрожують російські банки. У тому числі втратою основних прав в Росії, а також позбавленням активів і заощаджень.

При цьому в Росії заявляють, що дії мін’юста та уряду щодо «Сохнута» носять нібито виключно юридичний характер, але водночас критикують позицію Ізраїлю щодо війни Росії проти України, та підтримку українскього народу єврейською державою.

Прес-секретар президента Дмитро Пєсков підкреслив, що у Кремля є питання до Єврейського агентства, які не слід пов’язувати з двосторонніми відносинами між країнами.

Нагадаємо, що післязавтра, 28 липня, призначено судове засідання в Москві. Російська сторона вважає, що Єврейське агентство порушує закони про недоторканність приватного життя і має бути віднесено до категорії «іноземних агентів».

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать