Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество14 Октября 2022, 16:51

Стенфордський університет вибачився за дискримінацію абітурієнтів-євреїв у 1950-х роках

Стенфордський університет
Стенфордський університет / Фото up-study.ua

Офіційне розслідування Стенфордського університету підтвердило давні підозри, що адміністратори університетів діяли, щоб обмежити вступ євреїв у 1950-х роках, публічно заперечуючи, що вони робили це.

Одночасно з публікацією звіту президент Стенфордського університету Марк Тесьє-Лавінь приніс вибачення єврейській громаді від імені університету.

Ця потворна складова історії Стенфорда, підтверджена цим новим звітом, засмучує та викликає глибоку тривог. Як університет, ми повинні визнати це та протистояти цьому як частині нашої історії, якою б огидною вона не була, і прагнути зробити краще.

Марк Тесьє-Лавінь

Тесьє-Лавінь також написав, що Стенфорд працюватиме над тим, щоб сьогодні бути гостинним для єврейських студентів, розширивши тренінги щодо боротьби з упередженнями, створивши спеціальний консультативний комітет, приділяючи більше уваги циклам єврейських свят у розкладі університетів та іншими заходами.

Стенфордська історія дискримінації євреїв та інших меншин далеко не унікальна серед елітних університетів. Раніше в 20-му столітті багато шкіл Ліги Плюща проводили набагато більш кричущу політику дискримінації, таку як офіційні релігійні та расові квоти, контролюючи кількість євреїв, що навчаються.

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать