Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество29 Июля 2022, 17:32

Сьомий Марш Пам’яті жертв Бабиного Яру скасували через війну

Учасники шостого Маршу Пам'яті
Учасники шостого Маршу Пам'яті / Фото ОЄОУ

Організатори Маршу Пам’яті загиблих у Бабиному Яру скасували сьомий щорічний захід через війну та спричинену нею небезпеку.

Про це було повідомлено сьогодні, 27 липня, на сторінці організації у Facebook.

Сьомий Марш Памʼяті планувався на 2 жовтня 2022 року. Учасники мали б зустрітися о 12:00 біля кінотеатру «Київська Русь». Але 24 лютого плани десятків мільйонів українців і європейців змінилися.

Задля безпеки учасників було прийнято рішення скасувати Марш Памʼяті у 2022 році, але організатори закликали кожного, по можливості, в цей день, 2 жовтня, прийти до місця захоронень жертв Голокосту, що поблизу від них, та згадати загиблих від фашизму та нацизму.

Співорганізатори Маршу, Євген Городецький та Дмитро Юрінов, будуть у Києві біля Менори 2 жовтня о 12:00. Про це буде повідомлено окремо ближче до дати.

Наша місія — памʼятати про трагедію Бабиного Яру. Особливо сьогодні, коли на наших очах гинуть мільйони невинних людей, серед яких є діти.

Ми впевнені, що в 2023 й далі кожного року ми будемо зустрічатися в Києві, біля Менори, аби вшановувати памʼять загиблих євреїв. А ще віримо, що війна скінчиться нашою перемогою, а ми додамо зусиль, аби ніколи більше це не повторювалось. Never again!

Співорганізатори Маршу Памʼяті

Раніше JewishNews висвітлювали, я проходив Шостий Марш Пам’яті у 2021 році.

Окрім того, на JewishNews публікувалися інтерв’ю із співорганізаторами Маршу Євгеном Городецьким та Дмитром Юріновим.

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать