Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество25 Июля 2024, 15:48

Сім'я заручника ХАМАС присвятила новий Сувій Тори поверненню заручників, що залишилися

сувій тори, Голдберг-Полін
Рейчел Голдберг-Полін і Джон Полін присвячують новий Cувій Тори своєму синові, заручнику Гершу Голдберг-Поліну / Фото timesofisrael.com

Сотні людей зібралися минулого четверга ввечері в районі Бака в Єрусалимі, щоб завершити створення нового Сувоя Тори, присвяченого заручникам, які залишаються у секторі Газі.

Проект зі створення сувоя Тори був ініційований Джоном Поліном та Рейчел Голдберг-Полін, батьками заручника Герша Голдберга-Поліна, в рамках «Тижня добра», який проводить сім'я з метою надихнути людей на добрі справи.

Останні 120 букв у Сувої були завершені переписувачем Аківою Гарбером, кожна з них була присвячена одному з заручників, що залишилися.

Джон Полін поклав руку на плече Гарбера, поки писар закінчував дописувати літери в сувої, а його дружина поклала руку на плече чоловіка.

Коли сувій був готовий, пара по черзі несла його вулицею Єхуда в Баку, обидва були одягнені в біле і тримали сувій під весільним балдахіном.

За ними йшов натовп друзів і членів громади, які співали пісні надії та молитви, перенісши сувій у його нове місце в Хакхель Міньян Шивьоні, громаду Голдбергів-Полінів на півдні Єрусалиму.

Посвячення сувоя Тори стало одним із багатьох заходів, за останні дев'ять місяців проведених сім'ями заручників у низці їхніх зусиль та молитов про повернення своїх близьких. 

Подружжя Голдберги-Поліни присвятило написання сувоїв Тори своєї кампанії «Тиждень добра», що проходив з 14 по 21 липня, сподіваючись, що добрі справи та щедрість у світі зможуть допомогти звільнити заручників, які залишаються в Газі.

Єврейські обряди включають ідею про те, що акти люблячої доброти можуть спокутувати і олюднити світ, а заходи протягом тижня включали можливості для волонтерства, навчання, пожертвувань на благодійність, молитов, співу та випічки хали, а також посвячення сувоїв Тори.

Сьогодні, 25 липня, було оголошено, що під час військової операції в Хан-Юнісі зусиллями ЦАХАЛу та ШАБАК виявлено та повернуто до Ізраїлю тіла викрадених Мії Горен, Орена Голдіна, Томера Ахімаса, Кирила Бродського та Равіда Каца, вбитих терористами ХАМАСу при нападі на Ізраїль 7 жовтня.

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать