Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество05 Сентября 2024, 12:37

У 52-гі роковини теракту: у Мюнхені сталася стрілянина біля консульства Ізраїлю

поліція, мюнхен, ізраїльське консульство
Офіцер поліції блокує вулицю після стрілянини біля ізраїльського консульства у Мюнхені, 5 вересня 2024 року / Фото indianexpress.com

Сьогодні вранці, 5 вересня, у Мюнхені (столиця Баварії, Німеччина) стався напад на ізраїльське консульство.

Поліція проводить операцію в центрі Мюнхена: неподалік від Центру документації історії націонал-соціалізму у Мюнхені та Генерального консульства Ізраїлю. На момент інциденту місія Ізраїлю була закрита.

Правоохоронці застрелили зловмисника, який помер від отриманих травм.

Поліція наразі не має інформації про інших підозрюваних у причетності до стрілянини. Влада попросила свідків, які мають фотографії, відео чи аудіозаписи місця події , якнайшвидше надати їх поліції за допомогою форми для завантаження.

Єврейські установи в Мюнхені тимчасово зачинилися, однак невдовзі це було скасовано. Попри все поліція посилила свою присутність по всьому місту.

У Єрусалимі МЗС Ізраїлю підтвердило стрілянину біля генконсульства, але у міністерстві повідомили, що дипломати чи інші співробітники консульства не постраждали.

Таля Ладор-Фресгер, генеральний консул Ізраїлю в Мюнхені, висловила вдячність екстреним службам у своїй заяві:

Ця подія показує, наскільки небезпечним є зростання антисемітизму. Важливо, щоб широка громадськість підняла свій голос проти цього.

Цього четверга виповнюється 52 роки з дня терористичного нападу на ізраїльську олімпійську збірну в Мюнхені 5 вересня 1972 року. Одинадцять спортсменів і тренерів були взяті в заручники палестинськими терористами та вбиті через день.

Велопробіг від Мюнхена до Фюрстенфельдбрука, запланований на сьогодні в пам'ять про олімпійську атаку, відбудеться, як і було заплановано. Однак меморіальний захід, запланований генконсульством Ізраїлю, був скасований.

Федеральний міністр внутрішніх справ Ненсі Фейзер назвала стрілянину в Мюнхені серйозним інцидентом. Вона сказала, що захист єврейських та ізраїльських інституцій є головним пріоритетом.

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать